Her er en video med forklaring på hvordan et spærredifferentiale virker – god fornøjelse. 

Spærredifferentialets konstruktion med friktionsplader medfører ofte behov for en særlig spærredifferentialeolie for at friktionspladerne skal få en glidende indgriben. Ellers kan forekomme kraftig ‘stick-slip’ opførsel der kan opleves som støjende ruflen og hoppende rotation. Det friktionsnedsættende additiv der indgår i en spærredifferentialeolie opslides med tiden, hvorfor hyppige olieskift kan være nødvendige. Opslidningen afhænger af belastning, terræn og kørselsmønster.

Dagligdags betegnelse for en spærredifferentialeolie er ‘LS-olie’ som står for ‘Limited-Slip’.

Skriv et svar

Kan du regne det ud er du sikkert ikke en robot. Desværre nødvendigt for at undgå spam *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.